Mobilgarázs hasznos cikkek

2019. március 10. - Mobil Garázs

Új honlapot indítottunk útjára, ahol a mobilgarázs vásárlás előtti, mobilgarázs használati útmutatókat, esetleges karbantartási technikákat mutatjuk be. 

Itt tudja megnézni cikkeinket: TAURUSTAL.

Jó olvasást kívánunk!

Hogyan spóroltam meg egy ügyfélnek 500.000 Ft-ot?

 

Biztos Önnel is előfordult már, mint mindenkivel, hogy ha kinézett valamit, akkor vásárlás előtt jól körbenézett. Megnézte, hol kapható és mennyiért adják a terméket. A példában szereplő ügyfelünk is így tett. Eddig nincs is semmi különös a történetben.

Mobilgarázst szeretett volna vásárolni, és felhívott bennünket is. Egyedi kívánsága volt, mivel meghatározott hely állt csak rendelkezésére. Ez eléggé behatárolta a mobilgarázs szélességét.

Az ügyfél elmondta a kívánságát, milyen garázst szeretne. Árajánlatot kért az egyedi méretre: 5,1 m széles és 5 m hosszú épületre.

garazs_6x5.jpg

Beszélgetés közben kiderült, hogy billenőkapuval kérné a mobilgarázst, és 2 autóval szeretne beállni.

Ekkor felhívtam a figyelmét, hogy a billenőkapu hasznos bejárati szélességéből 30 cm elvész a felnyílást vezető sín miatt.  Számításaim szerint a billenőkapu hasznos bejárati szélessége 2,25 m lett volna – kapunként, mivel mind a két kapunál külön elvezető sín van.

 Így viszont már nagyon szűkös lett volna a hely az autónak, főleg a tükrökkel együtt. (Itt jegyezném még, hogy egy átlagos autó szélessége tükrökkel együtt kb. 2,03m) Valószínűleg be sem fért volna. Ha mégis be tud lavírozni ezen a bejáraton, akkor a következő probléma a kiszállásnál lesz. 

columbo-tv-04-g.jpg

Javasoltam neki, hogy érdemes lenne megfontolni, hogy kétszárnyú kapuval kérje a garázst, aminek a kialakítása csupán 10 cm-rel csökkenti le a bejáratot kapunként. Ezt végiggondolva, az ügyfél módosította az elképzeléseit, és inkább 2 db kétszárnyú kapuval kérte a mobilgarázsát. Ebben az esetben a hasznos bejárati szélesség 2,45 m lett. Ezen már kényelmesen be lehet állni, és hely is marad a kiszálláshoz.

Az ügyfél végtelenül hálás volt, hogy valaki hasznos tanáccsal látta el, és megmentette attól, hogy kiadjon közel 500.000 Ft-ot egy duplaállásos, billenőkapus mobilgarázsra, amit ráadásul nem is tudott volna használni. Ezt a nem túl elhanyagolható információt egyedül nálunk kapta meg, amit a megrendelésével jutalmazott. (Arról nem is beszélve, hogy a kétszárnyú kapu lényegesen olcsóbb, mint a billenőkapu – így még csökkent is a garázs ára!)

Nagyon örülünk az elégedett ügyfélnek, és mindig részletes tájékoztatást adunk már az ajánlatkérés során is a lényeges tudnivalókról. Ennek a blognak is az a célja, hogy már a mobilgarázs kiválasztása előtt be tudják szerezni az összes információt, amit a megrendeléshez tudni kell.

Nézzen szét kínálatunkban! https://mobil-garazs.eu/mobilgarazs.html

Mi az, amire sokan nem gondolnak garázs vásárlásakor?

 

1. Az előző bejegyzésben pont első pontként hangsúlyoztam, hogy a legfontosabb az autó lemérése. Ezt nem győzzük elégszer hangsúlyozni. Egyik ügyfelünk sajnos rosszul mérte le. Az autó pont befért, csak ő nem tudott már kiszállni belőle. Tehát az autó lemérésénél ne csak a kocsi hosszát és szélességét mérjék le, hanem tükörtől tükörig, sőt! még az ajtó kinyitását is vegyék figyelembe. 

 

 2. fontos dolog, én mindenképp így kérném a garázsomat: horganyzott vázzal. Ez azért fontos, mert így nem fog rozsdásodni a szerkezet és több 10 évet is kibír majd. Alapozó festéssel ellátott vázat át kell festeni, amit nem is biztos, hogy egy már felépített garázsnál mindenhol alaposan le lehet kenni.

 

3. A tető az oldalfalaktól kb. 10 cm-rel lóg túl. A tető és az oldalfalak találkozásánál rések vannak a trapézlemez kialakítása miatt. Itt a levegő be tud jönni. Éltakarás kérhető rá, ami csökkenti a széljárást.

 

4. Kapunál praktikus lehet pl. kitámasztó lábakat kérni (1. kép), hogy a kétszárnyú kaput nyitott állapotban ne tudja becsapni a szél. Egy másik kényelmi funkció: a központi rigli (2. kép). Ezzel a kallantyúval egyszerre lehet a felső és alsó riglit is egy kézzel működtetni. kitamaszto_lab.JPGkozponti_rigli.JPG

 

5. Továbbra is kapunál maradva, egy kicsit részletesebben is írok a kapukban lévő zárakról (ahogy azt az előző bejegyzésben is ígértem: http://mobil-garazs.blog.hu/2017/05/10/5_1_fontos_szempont_mobilgarazs_vasarlasa_elott).

A kétszárnyú kapu alapesetben egy nagykulcsos zárral, 2 pár lakatpánttal és a kinyitáshoz egy fogantyúval van felszerelve. A nagykulcsos zár: 7-8 cm-es klasszikus kapukulcs.nagykulcsos_zar.jpg

Felárért kérhető biztonsági zár, illetve kilincses biztonsági zár is. kilincs.jpg

A billenőkapu biztonsági zárral és forgókilinccsel van ellátva. 

A billenőkapu automatizálva is kérhető. A következő bejegyzésben ezzel folytatom. Napsütéses szép délutánt mindenkinek!

 

Ha tetszett a cikk, vagy úgy gondolja, másnak is érdekes lehet, ossza meg! 

Ha pedig garázs vásárlása előtt áll, nézzen szét weboldalunkon is! http://mobil-garazs.eu/

5+1 fontos szempont, amit mobilgarázs vásárlása előtt figyelembe kell venni

 

Miután eldöntöttük, hogy mobilgarázst veszünk, érdemes megfontolni a következő 5+1 pontot. Ezeket a kérdéseket mindenképp gondoljuk végig, és csak aztán rendeljünk.

1. Legfontosabb kérdés: mekkora mobilgarázst szeretnénk venni? 

Itt azt kell figyelembe venni, mekkora autót szeretnénk benne tárolni, vagy ha nem autóval állunk be, akkor mennyi hely szükséges a tárolandó holmiknak. Ezt azonban néha az is befolyásolja, mennyi hely áll a rendelkezésünkre. 

 

2. Milyen legyen a mobilgarázs teteje?

A tető kiválasztásánál azt kell eldönteni, hogy tető lejtése merre essen. Van hátrafelé lejtő, jobbra lejtő, balra lejtő és a klasszikus háztető kinézet, amit szoktak nyeregtetőnek, sátortetőnek vagy kétoldalra lejtő tetőnek is hívni.

Általában a hátrafelé lejtő tető van benne az alapárban. A többi változat felárért választható.

Ezt mindenki a saját szépérzékének megfelelően dönti el. Fontos még a környezetet is megnézni, melyik tetőtípus illeszkedik az adott helyhez. Itt arra gondolok, hogy ha pl. a mellette lévő épületnek is hátrafelé lejt a teteje, akkor célszerű az új garázst is hátrafelé lejtő tetővel kérni. Vagy ha hozzáépítésre kerül egy másik épületnek, akkor a nyeregtetőnél az esővíz ráfolyik a mellette lévő épületre, és ott megáll a csapadék. Ekkor célszerűbb egy hátrafelé lejtő tetőt választani. 

 

3. Milyen kaput szeretnénk a mobilgarázsunkra?

A kapu egy nagyon fontos pontja a garázsunknak, mivel naponta ott fogunk ki-be közlekedni.

A mobilgarázsokat általában 2-féle kapuval árulják. Van a standard kétszárnyú kapu, melyeknek a bejárati magassága alapesetben 2 m, bejárati szélessége 2,9 m. A billenőkapunak ezzel szemben csak 1,9 m bejárati magassága és 2,7 m bejárati szélessége van. Ezek az alap magasságok és szélességek felárért változtathatók.

A kapura többféle zárat is lehet kérni, erről a következő bejegyzésben lesz majd szó.


4. Miből legyen a garázs váza?

A mobilgarázs váza szögvasból vagy zártszelvényből készül. Az alapárban legtöbbször a szögvas váz van benne, ami tetőnél U-profilokkal egészül ki. 

A kettő típus között az a különbség, hogy a zártszelvény egy erősített váz, ami strapabíróbb. Ezt inkább a nagyobb garázsoknál célszerűbb választani.

A garázs vázát alapozó festékkel kezelik le. Ettől azonban időtállóbb, ha horganyzottan kérjük a vázat. Ez felárban nem jelent hatalmas különbséget, viszont megkíméljük magunkat attól, hogy át kelljen festeni a vázat, illetve a rozsdásodást is elkerülhetjük.

Íme egy horganyzott váz: horganyzott_vaz.jpg

 

5. Milyen legyen a mobilgarázs lemezborítása?

A garázs lemezelése a garázs oldallapjait és a tetejét jelenti. A garázs váza két oldalán tűzihorganyzott 0,4 mm vastag I. oszt. trapézlemezzel van bevonva. Akinek fontos a szín, választhat a színpalettánkból a környezetéhez passzoló színt. Ekkor a horganyzott trapézlemez gyárilag kerül festésre a kiválasztott színből.

szinminta.jpg

 

5+1. Milyen kiegészítőket kér hozzá?

A mobilgarázsunkhoz kérhetünk kiegészítőként pl. ereszcsatornát, ablakot, ajtót, szigetelést

A kiegészítőkről egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni.

 

Miután mindent eldöntöttünk, jöhet a rendelés!