Mobil-garázs

5+1 fontos szempont, amit mobilgarázs vásárlása előtt figyelembe kell venni

2017. május 10. - Mobil Garázs

 

Miután eldöntöttük, hogy mobilgarázst veszünk, érdemes megfontolni a következő 5+1 pontot. Ezeket a kérdéseket mindenképp gondoljuk végig, és csak aztán rendeljünk.

1. Legfontosabb kérdés: mekkora mobilgarázst szeretnénk venni? 

Itt azt kell figyelembe venni, mekkora autót szeretnénk benne tárolni, vagy ha nem autóval állunk be, akkor mennyi hely szükséges a tárolandó holmiknak. Ezt azonban néha az is befolyásolja, mennyi hely áll a rendelkezésünkre. 

 

2. Milyen legyen a mobilgarázs teteje?

A tető kiválasztásánál azt kell eldönteni, hogy tető lejtése merre essen. Van hátrafelé lejtő, jobbra lejtő, balra lejtő és a klasszikus háztető kinézet, amit szoktak nyeregtetőnek, sátortetőnek vagy kétoldalra lejtő tetőnek is hívni.

Általában a hátrafelé lejtő tető van benne az alapárban. A többi változat felárért választható.

Ezt mindenki a saját szépérzékének megfelelően dönti el. Fontos még a környezetet is megnézni, melyik tetőtípus illeszkedik az adott helyhez. Itt arra gondolok, hogy ha pl. a mellette lévő épületnek is hátrafelé lejt a teteje, akkor célszerű az új garázst is hátrafelé lejtő tetővel kérni. Vagy ha hozzáépítésre kerül egy másik épületnek, akkor a nyeregtetőnél az esővíz ráfolyik a mellette lévő épületre, és ott megáll a csapadék. Ekkor célszerűbb egy hátrafelé lejtő tetőt választani. 

 

3. Milyen kaput szeretnénk a mobilgarázsunkra?

A kapu egy nagyon fontos pontja a garázsunknak, mivel naponta ott fogunk ki-be közlekedni.

A mobilgarázsokat általában 2-féle kapuval árulják. Van a standard kétszárnyú kapu, melyeknek a bejárati magassága alapesetben 2 m, bejárati szélessége 2,9 m. A billenőkapunak ezzel szemben csak 1,9 m bejárati magassága és 2,7 m bejárati szélessége van. Ezek az alap magasságok és szélességek felárért változtathatók.

A kapura többféle zárat is lehet kérni, erről a következő bejegyzésben lesz majd szó.


4. Miből legyen a garázs váza?

A mobilgarázs váza szögvasból vagy zártszelvényből készül. Az alapárban legtöbbször a szögvas váz van benne, ami tetőnél U-profilokkal egészül ki. 

A kettő típus között az a különbség, hogy a zártszelvény egy erősített váz, ami strapabíróbb. Ezt inkább a nagyobb garázsoknál célszerűbb választani.

A garázs vázát alapozó festékkel kezelik le. Ettől azonban időtállóbb, ha horganyzottan kérjük a vázat. Ez felárban nem jelent hatalmas különbséget, viszont megkíméljük magunkat attól, hogy át kelljen festeni a vázat, illetve a rozsdásodást is elkerülhetjük.

Íme egy horganyzott váz: horganyzott_vaz.jpg

 

5. Milyen legyen a mobilgarázs lemezborítása?

A garázs lemezelése a garázs oldallapjait és a tetejét jelenti. A garázs váza két oldalán tűzihorganyzott 0,4 mm vastag I. oszt. trapézlemezzel van bevonva. Akinek fontos a szín, választhat a színpalettánkból a környezetéhez passzoló színt. Ekkor a horganyzott trapézlemez gyárilag kerül festésre a kiválasztott színből.

szinminta.jpg

 

5+1. Milyen kiegészítőket kér hozzá?

A mobilgarázsunkhoz kérhetünk kiegészítőként pl. ereszcsatornát, ablakot, ajtót, szigetelést

A kiegészítőkről egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni.

 

Miután mindent eldöntöttünk, jöhet a rendelés!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-garazs.blog.hu/api/trackback/id/tr3112495293
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása